Modelbouw venlo

Automatisering

Tegenwoordig worden veel activiteiten op de boerderij geautomatiseerd. Dit is handig, omdat het voor de agrariër zo makkelijker wordt om het werk uit te voeren. Hierdoor is het mogelijk om efficiënter te werken en zijn er mogelijkheden tot het uitbreiden van het bedrijf. Zeker op het gebied van de melkveehouderij heeft de automatisering veel innovatie gebracht binnen de bedrijven. Met het ontstaan van de melkrobot hoeft de boer zelf de koeien niet te melken, maar registreert de machine hoe vaak en hoe veel melk een koe produceert. Daarnaast is de poeder doseersysteem een goede uitvinding geweest. Deze technologie reguleert het eten van de koeien. Dit systeem zorgt er verder voor dat iedere koe haar eigen portie poeder krijgt. Het voordeel is dat dit systeem systeem geschikt is in alle kleine rruimes en daardoor altijd past. Het poeder doseren is daarom toegankelijk voor elke melkveehouder.

Vloeistof doseren

Naast dat poeder gedoseerd kan worden, is het tegenwoordig ook steeds gebruikelijker om vloeistoffen te doseren. Door het gebruik van een vloeistofpomp is het mogelijk om vloeistoffen heel nauwkeurig te doseren. Wanneer daar krachtvoer aan toegevoegd wordt, krijgt u de juiste voedingsstoffen voor uw koeien. Vloeibaar krachtvoer heeft als voordeel dat het een negatieve energiebalans bij koeien voorkomt. Dit is weer positief voor de bedrijfsvoering, omdat gezonde koeien voor betere melk, en dus een beter bedrijf, zorgen. De vloeistofpomp is natijd eenvoudig aan te vullen, waardoor u ook niet met zware jerrycans hoeft te sjouwen.

De aanschaf van een poeder doseermachine

Als u op zoek bent naar de juiste poeder doseermachine, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken waar u er een wilt aanschaffen. Ten eerste moet u overwegen of u een standaard maat koopt of een op maat gemaakt doseermachine. Dit is afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft voor de machine. Verder is het belangrijk om te bepalen hoeveel functies de machine moet hebben. Zo zijn er veel verschillende soorten machines die allemaal hun eigen soorten functies hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om allerlei verschillende soorten timers op de machine te plaatsen. Verder kan onderhoud een rol spelen. Veel van de machines vereisen weinig onderhoud, maar mocht er onderhoud nodig zijn, moet u wel weten wat u moet doen en hoe vaak dit nodig is. Om u te laten adviseren over een poeder doseermachine of er misschien wel een aan te schaffen, kunt u terecht bij Hanskamp.